Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z wieprzowiny

Skład:

  • 1 łyżka masła
  • 675 g chudej wieprzowiny bez kości
  • 225 g pieczarek
  • 2 cebule białe
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 125 ml śmietany 36%
  • 500 g ugotowanego ryżu
  • 375 ml rosołu z kurczaka

 

Sposób wykonania:

W garnku rozgrzać masło, włożyć wieprzowinę pokrojoną w kostkę i podsmażyć. Wieprzowinę wyjąć z garnka. Na pozostały ze smażenia tłuszcz wrzucić pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę, i smażyć do miękkości. Posypać mąką i smażyć przez kilka min. Dodać rosół, śmietanę i zagotować. Wieprzowinę ponownie włożyć do garnka, dodać przyprawę i dusić przez 45 min. Podawać z ryżem. to jest ciut udoskonalony przepis ze strony Kamisa. Podaje źródło żeby nikt mi nic nie zarzucił. Udoskonalony na bazie moich doświadczeń.

 

 

 

 

1 comment for “Gulasz z wieprzowiny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *