Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby w occie

Składniki

  • ocet 1 szklanka
  • woda 4 szklanki
  • cukier 5 łyżek
  • sól 5 łyżek
  • cebula 1 sztuka
  • grzyby 4 kg

    Sposób przyrządzenia
    Grzyby, najlepiej podgrzybki, borowiki i kozaki należy ugotować w wodzie
    (czas gotowania to około 30 minut), wystudzić, przełożyć do słoików. Z
    wody, octu, cukru, cebuli i soli trzeba zagotować zalewę. Gorącą zalewą
    zalewamy grzybki w słoikach i odstawiamy. Grzybki są gotowe do spożycia
    po około 2- 3 tygodniach. Smacznego.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *