Pyszne grzanki z masłem ziołowo-czosnkowym. Idealne do podania jako dodatek do wielu potraw. Aby je wykonać potrzebujesz: bagietki, masła, czosnku i ziół prowansalskich.
Składniki:
- 1 bagietka
- ½ kostki masła
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 szczypty ziół prowansalskich
- 2 szczypty oregano
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Bagietkę pokroić na niezbyt cienkie kromki.Następnie do miękkiego masła dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wrzucić drobno posiekaną natkę pietruszki, oregano i zioła prowansalskie.Na koniec dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.Całość dokładnie wymieszać, aż powstanie gładkie masło.Wówczas rozsmarować go na kromkach.Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15-20 minut, aż ładnie się zarumienią.
Liczba porcji: 4