Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Racuchy Adama

Wypróbuj przepis na pyszne racuchy Adama. Aby wykonać ten przepis będziesz potrzebować: zsiadłego mleka, mąki pszennej oraz jajek. 
 

Składniki:

  • 1/2 l zsiadłego mleka
  • 250 g mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 jajka
  • cukier puder do posypywania
  • olej do smażenia
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski wlać mleko.
    Wbić do niego jajka i razem roztrzepać.
    Wówczas wsypać mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Całość dokładnie wymieszać na gładkie, jednolite ciasto.
    Gotowe odstawić na około 15 minut.
    Po tym czasie z powstałego ciasta smażyć placuszki na patelni z rozgrzanym olejem, z obu stron na złoty kolor.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *