Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki na sypkim cieście

Składniki:

  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. bułki tartej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ kostki masła
  • 2 op. cukru waniliowego
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • 7 gruszek
  • tłuszcz do formy

Sposób wykonania:

  1. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz tartą bułkę wymieszać ze sobą po czym połowę sypkiego ciasta ugnieść na dnie formy wysmarowanej tłuszczem.
    Na nim rozłożyć starte gruszki wymieszane z cynamonem oraz cukrem waniliowym.
    Przykryć je resztą sypkiego ciasta.
    Wierzch posypać wiórkami masła.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 55 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *