Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowany pstrąg Ewy

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na grillowany ryby. Dziś przepis na grillowane pstrągi Ewy. Lista zakupów: pstrągi, czosnek, natka pietruszki, oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka gałązek bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • sok wyciśnięty z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Wypatroszone pstrągi dokładnie oczyścić.
    Skropić je wewnątrz i na zewnątrz sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
    Oprószyć je solą oraz pieprzem.
    Następnie do każdego pstrąga włożyć po kilka gałązek natki pietruszki i bazylii.
    Włożyć jeszcze po obranym ząbku czosnku.
    Tak przygotowane ułożyć na ruszcie.
    Grillować z obu stron, aż ładnie się zarumienią.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *