Prosta w wykonaniu, aromatyczna pasta z awokado z dodatkiem tuńczyka. Pozostałe składniki przepisu: cebula dymka, majonez, sok z cytryny.
Składniki:
- 1 awokado
- 1 puszka tuńczyka
- 1 cebula dymka
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- kilka gałązek natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Awokado przekroić wzdłuż na pół.Wyjąć pestkę i delikatnie wydrążyć miąższ.Wówczas wrzucić go do blendera.Następnie dodać odsączonego z zalewy tuńczyka oraz obraną dymkę pokrojoną na mniejsze kawałki.Dodać jeszcze majonez, sok z cytryny i natkę pietruszki.Całość dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą pastę.Gotową doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Liczba porcji: 4