Składniki:
-
- 1 ½ kg pokrojonych żeberek wieprzowych
- 4 ząbki czosnku
- 3 cebule
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka kminku
- 1 łyżka mielonej papryki
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Sos sojowy połączyć z olejem, musztardą, i przecierem pomidorowym, dodać, cebule i czosnek, kminek, paprykę, doprawić do smaku sola i pieprzem, dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i natrzeć przygotowaną marynatą. Owinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie grillować po 10-15 minut z każdej strony. Podawać z ziemniaczaną sałatką.