Poszukujesz nowych przepisów na mięsa z grilla? Idealnie trafiłeś. Dziś przepis na grillowane kotleciki jagnięce. Do ich przyrządzenia potrzebujesz: rozmarynu, tymianku, soku z cytryny, kolendry oraz oliwy z oliwek.
Składniki:
- 6 kotletów jagnięcych
- garść posiekanego rozmarynu
- sok z 1 cytryny
- garść świeżego tymianku
- garść kolendry
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 3 łyżki miodu
- 3 ząbki czosnku
- ostra papryka w proszku
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Kotleciki dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać miód.Dodać do niego oliwę z oliwek oraz sok z cytryny.Całość dokładnie wymieszać.Następnie dodać posiekany rozmaryn, tymianek i kolendrę.Wymieszać i dodać jeszcze czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz i ostrą paprykę.Wszystkie składniki połączyć ze sobą.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić go do lodówki na około 3 godziny.Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i odsączyć z nadmiaru marynaty.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 6