Odkryj najlepszy zbiór przepisów na potrawy z drobiu. Tym razem przepis na grillowaną pierś z kurczaka przepisu Justyny. Przepis zawiera: piersi z kurczaka, miód, ketchup oraz majonez.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 1/3 szklanki musztardy Dijon
- 1/4 szklanki miodu
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka keczupu
- ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku
- ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić.Osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na mniejsze porcję.Następnie do miseczki przełożyć musztardę.Dodać do niej miód, majonez oraz ketchup.Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze ocet balsamiczny.Doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4