Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 gicze jagnięce
- 2 ząbki czosnku
- cebula
- zielona papryka
- ¾ łyżeczki tymianku
- łyżeczka cząbru
- łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- 1 szkl soku pomidorowego
- ½ szkl wytrawnego czerwonego wina
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki wody
Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć mięso ze wszystkich stron po czym odstawić na bok.
Na tą sama patelnie wrzucić posiekany czosnek, cebulę oraz paprykę pokrojona w paski.
Smażyć do miękkości po czym dodać cząber, tymianek, sok pomidorowy oraz wino.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Doprowadzić do wrzenia i ponownie włożyć kawałki mięsa.
Gotować pod przykryciem około 2 godzin.
Na koniec dodać mąkę wymieszaną z wodą na pastę.
Gotować jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu.