Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny kurczak ze szpinakiem

Składniki:

  • 8 plasterków boczku
  • cebula
  • 300 g szpinaku
  • jajko
  • ½ szkl grzanek
  • ½ łyżeczki soli czosnkowej
  • 4 podwójne filety z piersi kurczaka

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej patelni przesmażyć boczek na skwarki.
Wówczas dodać posiekaną cebulę i smażyć, aż się zazłoci.
Następnie dodać szpinak, grzanki oraz wbić jajko.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do Samku solą czosnkową.
W filetach naciąć delikatnie otwory tak aby powstały kieszonki.
Napełnić je farszem ze szpinaku.
Spiąć wykałaczkami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Przykryć folia aluminiową.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni a około 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *