Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęsty sos szczypiorkowy Artura

Przepisy na gęsty sos szczypiorkowy Artura warty spróbowania. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: jogurtu naturalnego, śmietanki, czosnku noi oczywiście szczypiorku.  
 

Składniki:

  • 1 duży pęczek szczypiorku 
  • 1/4 szkl słodkiej śmietanki
  • 1/4 szkl jogurtu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przelać śmietankę.
    Dodać do niej jogurt naturalny i całość energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Szczypiorek opłukać pod wodą i odsączyć go z jej nadmiaru.
    Następnie drobno go posiekać i wrzucić do sosu.
    Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *