Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mariusz

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 33 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Nalewki i likiery domowe. #42772
    Mariusz
    Participant

    a jakbym chcial zamiescic przepis na nalewke to wsrod przepisow czy wsrod drinkow??????

    in reply to: Nalewki i likiery domowe. #42771
    Mariusz
    Participant

    Usmiecham sie w sprawie tych przepisow.

    in reply to: nalewki #42770
    Mariusz
    Participant

    nalewka jest pyszna rzeczywiscie. niestety- zaraz wyjezdzam w delegacje- wroce dopiero w srode- wtedy bede mogl poszukac i wam podam.

    in reply to: Chcialam sie przywitac :) #42712
    Mariusz
    Participant

    Witaj scandi. pamietam Cie z MM, pamietam.

    in reply to: Gratulacje #42711
    Mariusz
    Participant

    Przylaczam sie i ja do gratulacji !!!!!!!

    in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42710
    Mariusz
    Participant

    jakze mi milo, skoro smakowalo :)))))))

    in reply to: Jak dobrze wstac, skoro swit…. #42653
    Mariusz
    Participant

    vjesja !!!! Gorzej ci?????? jaki swit o 5,51?? toz to srodek nocy !!!!!!!
    A tak na powanie to wstaje wlasnie kolo 6. Tyle, ze zanim do kompa dotre – jeszcze z godzina uplywa. KAWA poranna obowiazkowa.

    in reply to: melduję się. #42652
    Mariusz
    Participant

    £o matko, bo sie zarumienie he he

    in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42588
    Mariusz
    Participant

    wydaje mi sie, ze gdzies slyszalem o nielaczeniu szpinaku z pomidorami, ale co tam- tez mowia, zeby do jednej salatki nie pchac pomidorow z ogorem surowym i kiszonym a ja pcham i tak lubie.
    Tak wiec- moj pomysl na szpinak laczy go z pomidorami wlasnie.
    Osobno smazy sie szpinak z dodatkiem czosnku a osobno najpierw rumieni cebulke i w innym naczyniu przesmaza pokrojone w kostke pomidory – tak aby woda odparowala i zrobily sie geste. Potrem mase szpinakowa mieszamy z pomidorowa i z cebulka, dodajemy pokrojona w kostke fete (moze tez byc pokruszony bialy ser, ale ja wiole fete) + sol + pieprz i caloscia polewamy ugotowany makaron (dowolny).

    in reply to: Wiosna blisko…. #42585
    Mariusz
    Participant

    Och vjesju- chetnie bym poczul wiosne, ale jak ja czuc brnac przez zaspy sniegu??????????

    in reply to: Bigos #42584
    Mariusz
    Participant

    Na pewno ten moj bigos KLASYCZNY nie jest, choc chyba zblizony do klasyki, a moze podszyty troszke ignoracja, jednak- i mojej rodzinie i znajomym smakuje.
    Podstawowa zasada to podobnie jak u Aneritki- wiecej miesa niz kapusty.
    Miesa – najlepiej jak sa roznorodne – zwykle jest tam kawalek tzw pregi wolowej, z wieprzowiny bywa i golonka, nie omieszkam i indyka troche dodac, do dziczyzny raczej nie mam dostepu.
    Kapusta kiszona na poczatku zalana niewielka iloscia wody i zagotowana a potem ta woda odlana (do ewentualnego dosmaczenie kwasnoscia pod koniec przyrzadzania – a jak niepotrzebna to sie ja wykorzysta na barszczyk czerwony).
    Mies wcale nie podsmazam tylko laduje do jednego wielkiego gara – z kapusta kiszona (poszatkowana surowa dodaje dopiero pozniej), cebula (ta ma byc podsmazona- zmienia zasadniczo smak), jablkiem, pokruszonymi suszonymi grzybami, czosnkiem, pieprzem, kminkiem i listkiem laurowym. Wszystko z dodatkiem stosownej ilosci wody musi sie dusic pare godzin. Przy pierwszym studzeniu mieso wyjmuje i kroje w kostke, poptem skladniki znow mieszam – w tym momencie dodajac pokrojona kielbase, ktora dodaje specyficznego smaczku wedzonki, suszone sliwki. Dopiero teraz bigos jest dosmaczany na kwasnosc i pikantnosc. Papryki ostrej dodaje nieco – nie podzielam zdania Aneritki, ze ona psuje smak- podkresla pikantnosc inna od pieprzowej. Koncentrat pomidorowy tez dodaje i wina czerwonego tez troche. I jeszcze magia i majeranek. Nie gotuje caly tydzien- wg mnie juz w trzecim dniu ostateczny smak jest osiagniety. Slyszalem, ze niektorzy dodaja startego ziemniaka, ale nie probowalem.

    in reply to: melduję się. #42583
    Mariusz
    Participant

    Aneritko, bez nerwacji prosze. Jestem jestem, tylko robota mnie troche goni stad na aktywnosc wielka juz czasu nie ma. A co do poczty- mam Twoje 2 adresy – na verizon i msn. Ktory jest aktualny?????
    Mam nadzieje, ze poczta Twoja juz wiecej nie zniknie.

    in reply to: nalewki #42366
    Mariusz
    Participant

    szlag !!!!! pare dni temu gdzies widzialem przepis na taka nalewke, o ktorej wspomina majka, ale teraz- jak probowalem znalezc – d… blada = nie znajduje.
    Mam tez gdzies w domu przepis na nalewke na ziarnkach kawy i pomaranczy.-tyle ze z pewnoscia nie zapisalem autora- co znow moze drake wywolac he he

    in reply to: melduję się. #42365
    Mariusz
    Participant

    Aneritko- nie mam zwyczaju nie odpowiadac na poczte. naprawde nie dostalem od ciebie NIC. jedyne, co mi przychodzi do glowy, to to, ze na onet dostaje mase spamu, mimo, ze program antyspamowy tam dziala. wiec znow- albo onet przerzucil twoja poczte nie wiaqdomo dlaczego do folderu spamowego, ktory (przyznaje) nie jest przeze mnie przegladany, albo jako nadawca pojawilas mi sie w sposob niezidentyfikowany – i sam nieswiadomie wykasowalem twoje maile. Co do kontaktu z 555 to chialem ci pomoc, ale niestety- sam nie moglem nawiazac bezposredniego kontaktu z nia, nie majac jej danych.
    vjesiu- milo Cie i tu zobaczyc – ale o dostojewskim raczej nie podyskutujemy, choc jest wiele innych tematow do dyskusji.

    in reply to: melduję się. #42364
    Mariusz
    Participant

    Aneritko- nie mam zwyczaju nie odpowiadac na poczte. naprawde nie dostalem od ciebie NIC. jedyne, co mi przychodzi do glowy, to to, ze na onet dostaje mase spamu, mimo, ze program antyspamowy tam dziala. wiec znow- albo onet przerzucil twoja poczte nie wiaqdomo dlaczego do folderu spamowego, ktory (przyznaje) nie jest przeze mnie przegladany, albo jako nadawca pojawilas mi sie w sposob niezidentyfikowany – i sam nieswiadomie wykasowalem twoje maile. Co do kontaktu z 555 to chialem ci pomoc, ale niestety- sam nie moglem nawiazac bezposredniego kontaktu z nia, nie majac jej danych.
    vjesiu- milo Cie i tu zobaczyc – ale o dostojewskim raczej nie podyskutujemy, choc jest wiele innych tematow do dyskusji.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 33 total)