Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
leon LipiecParticipant
Jak najbardziej potrzebne święto.
:angry:
leon LipiecParticipantJak najbardziej potrzebne święto.
:angry:
leon LipiecParticipantJa próbuje od czasu do czasu, dodając do potraw[url=http://online-urlop.pl/kulinarne-podroze].[/url] Podkreśla smak
leon LipiecParticipantJa próbuje od czasu do czasu, dodając do potraw[url=http://online-urlop.pl/kulinarne-podroze].[/url] Podkreśla smak
leon LipiecParticipantW takim razie podaje przepis na zupę tajską
– 2 trawy cytrynowe
– 4 ząbki czosnku
– świeża kolendra – pęczek
– łyżeczka startego świeżego imbiru
– puszka mleka kokosowego
– 3 łyżki oliwy z oliwek
– 2 łyżki czerwonej pasty curry
– 1 czerwone chili – Proszę zorientować się jaką ostrość ma chili, które kupujecie
– 300g obranych krewetek- może byc pierś z kurczaka
– mała paczka makaronu ryżowego
– garść świezych lub suszonych grzybów shitake- suszone moczyć około 30 minut
– sos sojowy
– pędy bambusa – opcjonalnie
– około litr wodyNa patelni posmażyć oliwę z czosnkiem przez około minutę. Nastepnie dodać trawę, pokrojony czosnek, połowę kolendry, imbir, mleko kokosowe, paste curry, chili, pokrojone grzyby, pędy bambusa i wodę. Doprawić sosem sojowym. Gotować około 15 minut. Dorzucić krewetki i makaron, gotować przez kolejne 5 minut. Podawać posypane resztą kolendry.
Smacznego 🙂leon LipiecParticipantW takim razie podaje przepis na zupę tajską
– 2 trawy cytrynowe
– 4 ząbki czosnku
– świeża kolendra – pęczek
– łyżeczka startego świeżego imbiru
– puszka mleka kokosowego
– 3 łyżki oliwy z oliwek
– 2 łyżki czerwonej pasty curry
– 1 czerwone chili – Proszę zorientować się jaką ostrość ma chili, które kupujecie
– 300g obranych krewetek- może byc pierś z kurczaka
– mała paczka makaronu ryżowego
– garść świezych lub suszonych grzybów shitake- suszone moczyć około 30 minut
– sos sojowy
– pędy bambusa – opcjonalnie
– około litr wodyNa patelni posmażyć oliwę z czosnkiem przez około minutę. Nastepnie dodać trawę, pokrojony czosnek, połowę kolendry, imbir, mleko kokosowe, paste curry, chili, pokrojone grzyby, pędy bambusa i wodę. Doprawić sosem sojowym. Gotować około 15 minut. Dorzucić krewetki i makaron, gotować przez kolejne 5 minut. Podawać posypane resztą kolendry.
Smacznego 🙂leon LipiecParticipantNo cóż jeżeli ktos nie lubi tajskiej kuchni to jestem wstanie go zrozumieć bo ma dość charakterystyczne smaki. Ja jednak polecam zupę tajską z krewetkami. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mam świetny przepis
leon LipiecParticipantNo cóż jeżeli ktos nie lubi tajskiej kuchni to jestem wstanie go zrozumieć bo ma dość charakterystyczne smaki. Ja jednak polecam zupę tajską z krewetkami. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mam świetny przepis
leon LipiecParticipantJa polecam przekąski z ciasta francuskiego. Łatwo i szybko a nadzienie może być zarówno słodkie jak isłone
leon LipiecParticipantJa polecam przekąski z ciasta francuskiego. Łatwo i szybko a nadzienie może być zarówno słodkie jak isłone
leon LipiecParticipantJa lubię eksperymentowac z winami. Owszem mam kilka ulubionych ale niestety nie można dostać ich w naszym kraju
leon LipiecParticipantJa lubię eksperymentowac z winami. Owszem mam kilka ulubionych ale niestety nie można dostać ich w naszym kraju
leon LipiecParticipantA najlepsze jest to, że jak sie postaramy to pachnieć latem w naszej kuchni może caly rok 🙂
leon LipiecParticipantA najlepsze jest to, że jak sie postaramy to pachnieć latem w naszej kuchni może caly rok 🙂
-
AuthorPosts