Home › Forums › Przepisy czytelników › Porady czytelników › Szybkie potrawy
- This topic has 30 replies, 12 voices, and was last updated 12 years, 4 months ago by Smerfna jagoda.
-
AuthorPosts
-
26 stycznia 2012 at 17:02 #46528dorota pipiorkaParticipant
sałatka z roszponki, nie jest pracochłonna, a bardzo smaczna, idealna jako dodatek do mięs
2-3 garście roszponki
kilka pieczarek
jabłko
mała cebulapieczarki pokroić, posolić i lekko podsmażyć, jabłko i cebulę pokroić, roszponkę podrzeć na kawałki, wszystko wymieszać i przed podaniem polać sosem winegret.
26 stycznia 2012 at 17:02 #46197dorota pipiorkaParticipantsałatka z roszponki, nie jest pracochłonna, a bardzo smaczna, idealna jako dodatek do mięs
2-3 garście roszponki
kilka pieczarek
jabłko
mała cebulapieczarki pokroić, posolić i lekko podsmażyć, jabłko i cebulę pokroić, roszponkę podrzeć na kawałki, wszystko wymieszać i przed podaniem polać sosem winegret.
27 stycznia 2012 at 22:19 #46209Stefańska MagdalenaParticipantJa jak chcę zrobić coś na szybko i sytego robię makaron w sosie z serków topionych z warzywami:laugh: Warzywa z reguły mrożone chociaż latem świeżynki:) rozpuszczam serki, dodaje do nich warzywa i mam sosik którym zalewam makaron:) plus przyprawy oczywiście.
27 stycznia 2012 at 22:19 #46540Stefańska MagdalenaParticipantJa jak chcę zrobić coś na szybko i sytego robię makaron w sosie z serków topionych z warzywami:laugh: Warzywa z reguły mrożone chociaż latem świeżynki:) rozpuszczam serki, dodaje do nich warzywa i mam sosik którym zalewam makaron:) plus przyprawy oczywiście.
1 lutego 2012 at 19:13 #46242Joanna KuleszaParticipantJa ostatnio w ogole nie mam czasu na gotowanie, a chce jesc zdrowo, wiec mam takie sprawdzone dania:
– kupuję dużą pierś z indyka ….., obsypuję przyprawami, oliwą, czasem czosnkiem i piekę.
starcza mi na 3dni na 2 osoby, więc np. pierwszego dnia robię tortille pszenne z sałatą, pomidorem, indykiem i sosem czosnkowym, 2 dnia jemy sałatkę z sałatą, pomidorem, grzankami, orzechami, a 3. robię np. naleśniki i miksuję pozostałe mięso z podsmażoną cebulką na farsz.:angry:
1 lutego 2012 at 19:13 #46573Joanna KuleszaParticipantJa ostatnio w ogole nie mam czasu na gotowanie, a chce jesc zdrowo, wiec mam takie sprawdzone dania:
– kupuję dużą pierś z indyka ….., obsypuję przyprawami, oliwą, czasem czosnkiem i piekę.
starcza mi na 3dni na 2 osoby, więc np. pierwszego dnia robię tortille pszenne z sałatą, pomidorem, indykiem i sosem czosnkowym, 2 dnia jemy sałatkę z sałatą, pomidorem, grzankami, orzechami, a 3. robię np. naleśniki i miksuję pozostałe mięso z podsmażoną cebulką na farsz.:angry:
24 marca 2012 at 00:20 #46306Waldemar RyszkowskiParticipantTeż niezły pomysł. Ja też lubię szybko i zdrowo dlatego rozpocząłem korzystania z parowara. Rewelacja wkładam wszystko razem w odpowiednie komory czekam 30 min i smacznie jem – ale wychodziło drogo dlatego teraz polecam raczejgarnki do gotowania na parze. Wychodzi znacznie taniej
24 marca 2012 at 00:20 #46637Waldemar RyszkowskiParticipantTeż niezły pomysł. Ja też lubię szybko i zdrowo dlatego rozpocząłem korzystania z parowara. Rewelacja wkładam wszystko razem w odpowiednie komory czekam 30 min i smacznie jem – ale wychodziło drogo dlatego teraz polecam raczejgarnki do gotowania na parze. Wychodzi znacznie taniej
30 marca 2012 at 13:28 #46311Gosia ŁadnaParticipantszybko można zrobić spaghetti olivio olio, wystarczy ugotować makaron i wymieszać go z podsmażonym na oliwie czosnkiem i paprczyką chilli oraz posypać całość parmezanem pycha
30 marca 2012 at 13:28 #46642Gosia ŁadnaParticipantszybko można zrobić spaghetti olivio olio, wystarczy ugotować makaron i wymieszać go z podsmażonym na oliwie czosnkiem i paprczyką chilli oraz posypać całość parmezanem pycha
6 kwietnia 2012 at 22:52 #46644Waldemar RyszkowskiParticipantJa się dziś przekonałem że jednak można zjeść i szybko i zdrowo. Terach chyba każdemu to będę proponował. Mianowicie smażona ryba, ja mam patelnie ceramiczne, więc trochę mniej tłuszczu używam (ale do ryby i tak dodaję więcej) i ryż. Obiad gotowy w 15 minut. Jeszcze mrożonkę warzyw kupić i jest i smacznie i zdrowo.
6 kwietnia 2012 at 22:52 #46313Waldemar RyszkowskiParticipantJa się dziś przekonałem że jednak można zjeść i szybko i zdrowo. Terach chyba każdemu to będę proponował. Mianowicie smażona ryba, ja mam patelnie ceramiczne, więc trochę mniej tłuszczu używam (ale do ryby i tak dodaję więcej) i ryż. Obiad gotowy w 15 minut. Jeszcze mrożonkę warzyw kupić i jest i smacznie i zdrowo.
25 maja 2012 at 01:59 #46658Mariola ŁyczakParticipantMoja pyszna sałatka z tortellini(kupuję ze szpinakiem w Lidlu bo jest pyszne),do tero ogórek,pomidor,dowolna szynka ,ser i łyżka majonezu.Doprawić solą i pieprzem.Szybko i smacznie.
25 maja 2012 at 01:59 #46327Mariola ŁyczakParticipantMoja pyszna sałatka z tortellini(kupuję ze szpinakiem w Lidlu bo jest pyszne),do tero ogórek,pomidor,dowolna szynka ,ser i łyżka majonezu.Doprawić solą i pieprzem.Szybko i smacznie.
1 sierpnia 2012 at 02:36 #46671Smerfna jagodaParticipantJa do takich szybkich dan dodaje jeszcze kielki np fasolki mung, trawy, slonecznika czy zboz – wtedy szybka potrawa staje sie bardziej wartosciowa i nabiera fajnego charakteru.
A kielki hoduje sobie przez cały rok w takiej kielkownicy: [url=http://terapiasokami.pl/pl/p/Kielkownica-automatyczna-Fresh-Life/65]Automatyczna kielkownica Fresh Life[/url] – w ogole na tej stronie znajdziecie tez tansze troche, bo ja nieco poszalalam:)B) -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.