Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z kurczaka w sosie pieczarkowym

Składniki:

    • 50 dkg filetów z kurczaka
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 szklanka pokrojonej w cienkie plastry cebuli
    • 25 dkg pokrojonych w plastry pieczarek
    • 1,5 łyżeczki pieprzu
    • 1 łyżeczka soli czosnkowej
    • ½ łyżeczki mieszanki prowansalskiej
    • ½ szklanki śmietany kremowej

Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać oliwę, dodać kurczaka, cebulę i pieczarki, wymieszać Smażyć mieszając 3 minuty, dodać przyprawy i smażyć na małym ogniu kolejne 7 minut aż kurczak zacznie się rumienić. Dodać śmietanę, wymieszać, gotować 3 minuty. Przyprawić do smaku i podawać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *