Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fesconati z polędwiczką

Skład: na 1 porcję

  • 10dkg makaronu fesconati(albo penne)
  • 2 plasterki z polędwiczki wieprzowej
  • 3dkg mascarpone
  • 3dkg gorgonzoli
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowej
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżeczka masła
  • 50 ml bulionu
  • olej
  • natka do dekoracji

Sposób przyrządzenia:
Cebulę i gorgonzolę pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło i zeszklić cebulę. Wlać bulion, zagotować. Dodać mascarpone, wymieszać zagotować. Dodać gorgonzole. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Usmażyć plastry polędwiczki oprószone solą i pieprzem. Makaron ugotować. Makaron polać sosem serowym a obok położyć polędwiczki. Udekorować natką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *