Składniki:
- 50 dag makaronu spagetti
- 3dag masła
- 2 topione serki mleko
- po 10-15 listków mięty i bazylii lub natki pietruszki
Wykonanie:
Mietę i bazylię delikatnie opłukać i osuszyć sciereczką. Na niewielkiej patelni roztopić masło, pilnujac aby się nie przypaliło, dodać pokrojone serki i stopić je na małym ogniu z dodatkiem mleka, aż nabiorą konsystencji gęstej śmietany. Zdjąć z ognia, dodać drobno posiekane zioła lub natkę pietruszki, ewentualnie dosolić. Ugotować makaron, wymieszać z masą serową. Przybrać ziołami lub pietruszką. Jest to idealne danie na letnie upały, do tego szybkie w wykonaniu i smaczne.
Przepis nadesłała na II Edycję konkursu Renata Dusza 27-300 Lipsko ul.Śniadeckiego 3a/18
1 comment for “Ekspresowe spagetti”