Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dynia w korzennej pikantnej marynacie

Składniki:

  • 30 dkg miąższu dyni
  • 1 szklanka octu jabłkowego
  • 1,5 szklanki soku jabłkowego
  • kawałek skórki z cytryny
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 6 goździków
  • 3 papryczki chili
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli


Sposób przyrządzenia:

Miąższ dyni pokroić w grubą kostkę. Skórkę cytryny dokładnie oczyścić z białej włókniny, pokroić w paseczki. W rondlu wymieszać wszystkie składniki marynaty, doprowadzić do wrzenia, gotować aż dynia zacznie mięknąć. Gorącą marynatę nakładać do sterylnie czystych słoi, szczelnie zamknąć.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *