Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dynia marynowana z cynamonem

Składniki:

  • dynia 2 kg
  • cukier 1/2 kg
  • ocet 1 szklanka
  • cynamon 1 kawałek
  • goździki 5 sztuk
  • sól 1 łyżeczka

    Sposób przyrządzenia:
    Z dyni należy wydrążyć miąższ i pokroić go w kostkę. W garnku należy
    zagotować wodę, posolić i na gotującą się wodę wrzucać dynię i gotować
    około 5 minut. Po tym czasie dynię należy odcedzić i przelać zimną wodą.
    W garnku należy zagotować ocet połączony z 4 szklankami wody i
    przyprawami. Do octu należy włożyć dynię i zagotować. Po zagotowaniu
    należy przełożyć do słoików, zalać zalewą i pasteryzować do 30 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *