Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszone warzywa i owoce

Składniki:

  • 1 posiekana kapusta pekińska
  • 1 mały brokuł podzielony na różyczki
  • 1 szklanka pokrojonego w kostkę tofu
  • kilka grzybów
  • 2 banany podzielone na ćwiartki
  • ½ szklanki obranej, pokrojonej marchewki
  • ¼ pokrojonej w kostkę cebuli
  • ½ szklanki pokrojonej w kostkę pomidorów
  • 2 pokrojone w kostkę ziemniaki
  • sól, pieprz
  • oliwa

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek, cebulę i pomidory, smażyć 3 minuty mieszając, dodać ziemniaki, dusić na wolnym ogniu aż ziemniaki zmiękną. Do rondla dodać 3 szklanki bulionu warzywnego, marchew i brokuły, gotować kolejne 5 minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, dodać tofu i grzyby, podsmażyć w wysokiej temperaturze. Zawartość patelni dodać do rondla z pozostałymi składnikami, doprowadzić do wrzenia, dodać banany i kapustę, gotować jeszcze 2 minuty, przyprawić do smaku, delikatnie wymieszać i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *