Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowe wino z owoców dzikiej róży – Przepis 1

Składniki:
– 5 kg owoców
– 6 litrów a później jeszcze 2 litry wody
– 3 kg cukru
– 10 g kwasu cytrynowego
– 4 g pożywki fosforanu amonowego
– drożdże winne rasy Madera

Wykonanie:
Oczyszczone, dojrzałe (najlepiej po przemarznięciu) owoce zalać gorącą wodą. Po ostygnięciu część płynu zlać, rozpuścić w nim 50 dag cukru, kwasek cytrynowy, pożywkę oraz drożdże, najlepiej przygotowane już jako matka drożdżowa.
Wszystko razem wymieszać, dodać do owoców zalanych wodą, zatkać otwór butli korkiem z waty. Postawić w dość ciepłym pomieszczeniu przez 5 dni. Kilkakrotnie wstrząsać. Następnie wylać wszystko, przecedzić przez sito, owoce wycisnąć.
Wytłoczyny zalać 2 litrami ciepłej wody i po 24 godzinach wygnieść i przecedzić.
Zlać oba moszcze i jeśli nie będzie 10 litrów uzupełnić woda z pozostałym cukrem, jeśli będzie, to w części płynu rozpuścić cukier.
Butlę zatkać korkiem z rurką fermentacyjną. Po kilku tygodniach ściągać wino. Czekać do sklarowania.
Po pewnym czasie rozlać do butelek.

2 comments for “Domowe wino z owoców dzikiej róży – Przepis 1

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *