Bananowy puch
-
- 20 dkg 30% śmietany
- 3 dojrzałe banany
- 3 łyżki bananowego likieru
- 1 łyżka soku cytrynowego
-
-
- 3 banany
- 3 łyżki miodu
- 15 dkg twarogu śmietankowego
- sok cytrynowy do smaku
-
-
- 4 łyżki posiekanych drobno orzechów
- 4 łyżki tartej czekolady
- 20 ml rumu
- 20 dkg twarogu śmietankowego
- cukier do smaku
-
- 10 dkg nugatu
- 10 dkg czekolady
- 2 łyżki rumu
- ½ szklanki śmietany 36%
-
-
- 3 kwaśne jabłka
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- sok z cytryny do smaku
-
-
- 50 dkg konserwowanych wiśni bez pestek
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- cukier do smaku
Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać olej, dodać wiśnie, cynamon i cukier. Smażyć kilka minut. -
Sposób przyrządzenia:
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. W rondlu rozgrzać olej, dodać rozdrobnione jabłka, smażyć aż zmiękną, dodać miód i cynamon, sok cytrynowy do smaku, dokładnie przetrzeć przez sito.Cynamonowe wiśnie
-
Sposób przyrządzenia:
Cukier wymieszać z twarogiem, orzechami, czekoladą i rumem na gładką masę.Dip czekoladowo rumowy
Składniki:Sposób przyrządzenia:
Na wodnej łaźni rozpuścić nugat i czekoladę, dodać rum i śmietankę. Dokładnie wymieszać.Mus jabłkowo – cynamonowy
-
Sposób przyrządzenia:
Banany rozgnieść widelcem na gładką masę i razem z miodem zmieszać z twarogiem. Dodać do smaku sok cytrynowy.Krem serowo – orzechowy
-
Sposób przyrządzenia:
Banany rozgnieść widelcem na gładką masę, wymieszać z likierem i sokiem cytrynowym. Ubić śmietanę i ostrożnie pomieszać ich z bananowym piure
Puch bananowo – serowy