Mamy dla Was przepis na pyszny delikatny sos musztardowy. Idealnie sprawdzi się do pieczonych mięs. Do wykonania tego sosu potrzebujesz: bulionu drobiowego, musztardy rosyjskiej, miodowej i francuskiej.
Składniki:
- ½ l bulionu drobiowego
- 1 łyżka musztardy rosyjskiej
- 1 łyżka musztardy miodowej
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Bulion przelać do rondelka.Wówczas dodać do niego musztardę rosyjską, miodową i francuską.Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.Następnie mąkę rozprowadzić w ½ szklanki wody.Dodać do sosu energicznie mieszając, aby nie powstały grudki z mąki.Całość doprowadzić do wrzenia.Wówczas zdjąć rondelek z ognia i ponownie zmiksować.Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Sos idealnie sprawdzi się do pieczonych mięs.
Liczba porcji: 6