Składniki:
1 opakowanie wafli andrutów
słodkie migdały
Masa czekoladowa:
1 opakowanie mleka w proszku
1 margaryna
2 torebki cukru waniliowego
2 szklanki cukru
1/2 szklanka wody
6 łyżek kakao
Sposób przyrządzenia:
Migdały zalać na chwilę wrzątkiem, odcedzić, obrać ze skórki, posiekać nożem. Przygotować masę czekoladową. Wszystkie składniki (z wyjątkiem mleka w proszku) wymieszać w rondlu, doprowadzić do wrzenia, chwilę podgrzewać mieszając. Lekko ostudzić, dodać mleko w proszku, mieszając aż zastygnie. Na płaskim blacie ułożyć wafla rozsmarować na nim warstwę masy, nakryć drugim waflem, ponownie posmarować równą warstwą masy i obsypać migdałami. Odłożyć do zastygnięcia. Gdy całość się zestali wafle pokroić nożem lub łamać nadając im nieregularne kształty.
Smacznego.