Składniki:
1 szklanka pokrojonych truskawek
1 szklanka czarnych jagód
1 szklanka malin
2 pokrojone w kostkę banany
1 szklanka bezpestkowych winogron
6 rozkruszonych biszkoptów
1 opakowanie serka Philadelpchia
¼ szklanki cukru
skórka otarta z 1 pomarańczy
½ szklanki soku z pomarańczy
2 szklanki bitej śmietany
Sposób przyrządzenia:
W przezroczystej salaterce lub pucharkach ułożyć warstwami owoce. Układając starajmy się wyraźnie kontrastować kolorystycznie kolejne warstwy. Na warstwach owoców tworzymy warstwę z pokruszonych biszkoptów. Serek zmiksować z połową skórki pomarańczowej i sokiem z pomarańczy, wyłożyć na warstwie biszkoptów. Całość wieńczymy bitą śmietaną posypaną resztą skórki pomarańczowej. Przed podanie deseru należy go dobrze schłodzić w lodówce.