Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukrowe ciastka

 

Składniki:

  •  30 dag mąki
  •  1 jajko
  •  5 dag margaryny
  •  skórka cytrynowa
  •  15 dag masła
  •  10 dag cukru pudru
  •  3 żółtka
  •  5 dag grubego kryształu

Sposób wykonania:

  1. Mąkę posiekać razem z masłem i margaryną.
    Następnie dodać żółtka, skórkę z cytryny oraz cukier.
    Całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto, które wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki i foremkami wycinać ciasteczka.
    Wówczas posmarować je roztrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec na złoto.

Liczba porcji: 7

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *