Składniki:
- 3 surowe żółtka
- 30 dag mąki
- 10 dag masła
- 10 dag margaryny
- 5 dag cukru pudru
- galaretka porzeczkowa
- wanilia
Sposób wykonania:
- Do mąki dodać posiekany tłuszcz, po czym dodać żółtka oraz cukier puder i całość dokładnie zagnieść aby powstałe twarde ciasto, które odstawić pod przykryciem na 30 min.
Następnie je rozwałkować i wykroić foremką krążki.
Połowę krążków pozostawić a w reszcie wykroić na środku małe dziurki np. kieliszkiem.
Powstałe obrączki oraz krążki wstać do rozgrzanego piekarnika i upiec.
W miedzy czasie przyrządzić galaretkę wg. przepisu na opakowaniu.
Gotowe krążki smarować galaretką i nakładać na nie obrączki, lekko docisnąć przed podaniem posypać cukrem pudrem oraz wanilią.
Liczba porcji: 7