Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinia z farszem z pałeczek krabowych

Składniki:

  • 4 przekrojone wzdłuż na połowę, pozbawione gniazd nasiennych nieduże cukinie
  • tarty żółty ser

    Farsz:

  • 20 dkg posiekanych paluszków krabowych
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 2 obrane, pozbawione nasion, pokrojone pomidory
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka kaszy manny
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Wydrążone połowy cukinii przyprawić, pozwolić aby obciekł wydzielający się sok. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, zeszklić i schłodzić. Dodać pozostałe składniki farszu, przyprawić, wymieszać. Tak przygotowanym farszem wypełnić wydrążone połówki cukinii, posypać serem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *