Składniki:
- 80 dag tłustego białego sera
- 8 żółtek
- 4 białka
- 1 ½ szkl. cukru pudru
- ½ kostki masła
- op. cukru waniliowego
- łyżka mąki ziemniaczanej
- łyżka budyniu waniliowego
- tłuszcz do formy
- bułka do formy
Sposób wykonania:
- Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku razem z serem.
Gdy składniki się połączą dodać jeszcze mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz budyń.
Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 75 minut.