Składniki:
- 4 żółtka
- ½ szkl. cukru pudru
- 0, 5 kg mąki
- 25 dag margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ śmietany 30%
- ½ szkl. cukru pudru
- 2 mixy śmietany
- 1 masa karkówka
- orzechy włoskie
Sposób wykonania:
- Margarynę posiekać razem z mąka po czym dodać żółtka, cukier puder oraz proszek do pieczenia.
Całość dokładnie wyrobić, podzielić na dwie części i przełożyć do brytfanny i upiec
W między czasie śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru pod koniec dodać mixy śmietanowe.
Na ciastach rozłożyć keksami masę.
Posmarować wierzch masa korówkową i posypać startym i orzechami.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec około 15 minut.
Po upieczenia złożyć układając jeden na drugim wierzchami do siebie.