Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto serowe z wiśniami

 

Składniki:

  • 100 g białego sera
  • 100 g mielonych migdałów
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • ½ szkl. kaszy manny
  • kieliszek rumu
  • szczypta cynamonu
  • masło
  • bułka trata
  • 500 g owoców jagodowych
  • 100 g płatków migdałowych
  • 100 g masła
  • ½ szkl. cukru
  • ½ szkl. śmietanki

 

Sposób wykonania:

  1. Zmiksować ze sobą jajka, cukier, ser oraz rum.
    W trakcie dodać jeszcze migdały, kasze oraz cynamon.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
    Następnie masło stopić z dodatkiem cukru o czym dodać śmietankę oraz migdały.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 3 minut cały czas mieszając.
    Na cieście rozłożyć owoce i zalać je polewą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i upiec.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *