Składniki:
- 100 g białego sera
- 100 g mielonych migdałów
- 5 jajek
- 5 łyżek cukru
- ½ szkl. kaszy manny
- kieliszek rumu
- szczypta cynamonu
- masło
- bułka trata
- 500 g owoców jagodowych
- 100 g płatków migdałowych
- 100 g masła
- ½ szkl. cukru
- ½ szkl. śmietanki
Sposób wykonania:
- Zmiksować ze sobą jajka, cukier, ser oraz rum.
W trakcie dodać jeszcze migdały, kasze oraz cynamon.
Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Następnie masło stopić z dodatkiem cukru o czym dodać śmietankę oraz migdały.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 3 minut cały czas mieszając.
Na cieście rozłożyć owoce i zalać je polewą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i upiec.