Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto orzechowe Moniki

Składniki:

 

  • 6 jaj
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mielonych orzechów
  • łyżka mielonej kawy naturalnej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka tartej bułki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać orzechy, tartą bułkę, kawę oraz proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.
    Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie połączyć.
    Ciasto wlać do tortownicy.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec.

     

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Monikę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *