Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto orzechowe

Składniki:

  • 13 dkg miękkiego masła
  • 10 dkg cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 6 jajek
  • , sól
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 dkg mielonych orzechów włoskich2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • szczypta mielonych goździków
  • 40 ml winiaku
  • masło, bułka tarta
  • ¼ litra syropu cukrowego
  • szklanka śmietany

    Sposób przyrządzenia:
    Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Oddzielić żółtka jajek i dodać kremu. Białka ubić z solą. Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z kremem. Dodać cynamon, orzechy, goździki i winiak. Połączyć z pianą białkową. Piekarnik rozgrzać do temperatury 175 stopni, blachę wyłożyć papierem i osypać bułką tartą, rozsmarować ciasto na blaszce. Piec około 50 minut na złotobrązowy kolor. Ciasto wyjąć i polać syropem. Po ostygnięciu wyjąć z blachy, odwracającą do góry dnem i pokroić na 12 kostek. Śmietanę ubić na półsztywna pianę i podawać oddzielnie do ciasta.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *