Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto makowo – serowe*

Składniki:
Warstwa makowa

  • 20 dkg maku
  • 4 jaja
  • 1,5 łyżki mąki pszennej
  • 1,5 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 dkg rodzynek
  • 1 łyżka posiekanych orzechów
  • 20 dkg cukru
  • 1-2 łyżki miodu

Warstwa serowa

  • 50 dkg półtłustego sera
  • 4 jaja
  • 12 dkg masła
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 20 dkg cukru pudru
  • 3 dkg rodzynek

Warstwa orzechowa

  • 15 dkg zmielonych orzechów
  • 4 jaja
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 5 łyżek miałkiego cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przyrządzenia:
Warstwa makowa
Żółtka utrzeć z cukrem i miodem, dodać sparzony trzykrotnie zmielony mak, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, pianę ubitą z białek i resztę składników. Wymieszać i przełożyć masę do formy wysmarowanej tłuszczem.
Warstwa serowa
Żółtka utrzeć z cukrem. Mieszając, dodać zmielony ser, mąkę ziemniaczaną, roztopione, ale chłodne masło, rodzynki i pianę ubitą z białek. Wyłożyć na warstwę makową.
Warstwa orzechowa
Z białek ubić pianę, starannie wymieszać ją z cukrem, żółtkami, orzechami i proszkiem do pieczenia oraz pozostałymi składnikami. Wyłożyć na warstwę serową.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st, piec 40 minut. Upieczony placek posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Anna Muchowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *