Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z jabłkami i serem

Składniki:

  • ½ kg mąki
  • ½ kg masła
  • ½ kg chudego sera
  • 4 jabłka
  • szczypta soli
  • cukier puder

Sposób wykonania:
Masło posiekać razem z mąką po czym dodać utarty ser twarogowy i całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto, które rozwałkować i pokroić na kwadraty.
Następnie jabłka obrać pokroić na mniejsze kawałki usuwając gniazda nasienne.
Na każdym kwadracie ułożyć po kawałku jabłka i zlepić brzegi tak jak na pierogi.
Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i każdy ciasteczko nakłuć jeszcze widelcem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec na złoty kolor.
Przed podaniem  można posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *