Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka maślane Anny

Składniki:

  • 1 ½ szkl mąki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • 170 g niesolonego masła
  • 1 ¾ szkl brązowego cukru
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 3 jajka
  • 170 g kawałków półsłodkiej czekolady

Sposób wykonania;
Masło zmiksować razem z cukrem i waniliową do uzyskania gładkiej masy, wówczas dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz solą.
Dokładnie wymieszać i wbić jajka , mieszać do połączenia się składników.
Na sam koniec domieszać jeszcze kawałki czekolady.
Przełożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec około 35 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *