Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chałwowiec Pauliny

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru, cukier
  • 4 łyżeczki cukru  waniliowego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3 budynie czekoladowe.

    Masa:

  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 3 szklanki mleka
  • 30 dag chałwy
  • starta czekolada

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka parzymy, oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Miksując, stopniowo dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym oraz żółtka. Mąkę, budynie i proszek mieszamy i dodajemy do masy. Całość delikatnie mieszamy. Pieczemy 30 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 160 stopni. Ciasto przekrawamy na dwie części. Budynie na masę gotujemy na mleku i chłodzimy. Margarynę siekamy i ucieramy, dodając po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodajemy zmiksowana chałwę. Na jeden placek wykładamy połowę masy, przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę kremu. Wierzch posypujemy czekoladą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *