Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebula w marynacie

Składniki:


  • 1 kg małych cebul
  • 1 łyżka soli

Marynata:

  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka octu spirytusowego
  • 2 szklanka wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • kilka ziaren pieprzu


Sposób przyrządzenia:
Przygotować marynatę, zagotować wodę z przyprawami, po kilku minutach dodać ocet, wymieszać. Cebulę obrać, blanszować we wrzątku przez 1 minutę, odcedzić, schłodzić pod bieżącą wodą. Zalać wodą z sola, odstawić na noc. Cebulę ułożyć w czystym słoju, zalać gorącą marynatą, pasteryzować przez 3 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *