Składniki:
- ½ kg szpinaku
- 5 jajek
- 25 dkg sera feta
- sól, pieprz do smaku
- 3 łyżki masła
Składniki: 1 ser comebert 5 dag masła 3 łyżki mleka 8 listków estragonu pieprz masło Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, które zarumienić a rozgrzanym maśle. W między czasie z sera zdjąć skórkę i stopić go w rondelku, wówczas dodać posiekany estragon oraz mleko. Całość dokładnie wymieszać. Do 4 kokilek wysmarowanych masłem włożyć po…
Składniki: 8 świeżych jajek 2-3 dkg masła 1 cebulę 1 bułkę 1/8 l mleka sól, pieprz 6-7 dkg tłuszczu do smażenia 5 dkg tartej bułki Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować. Ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. W mleku namoczyć bułkę, odcisnąć. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na złocisty kolor. Jajka i bułkę przepuścić…