Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Kurczak na butelce

Składniki: 1 niewielki kurczak ulubione przyprawy: sól, pieprz curry, czosnek, oregano – ja daje dużo różnych butelka po piwie napełniona wodą. Sposób przyrządzenia: Dzień wcześniej kurczaka umyć natrzeć przyprawami i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia kurczaka nakładamy na butelkę z wodą tak by ujście szyjki było nieosłonięte i woda mogła spokojnie parować. Wstawiamy…

Kurczak po królewsku

Składniki: 1,5 kg kurczaka 2 wątróbki drobiowe 1/2 kg mięsa mielonego z indyka pół papryki czerwonej 10 dag. śliwek suszonych 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 5 ząbków czosnku przyprawa do kurczaka pieprz sól papryka majeranek 2 łyżki oliwy natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Z kurczaka wyciąć kości. W skrzydełkach i udkach kości zostawić. Natrzeć przyprawą…

Kurczak w warzywach

Składniki: 50 dkg filetów z kurczaka 30 dkg pieczarek 1 mała cukinia1 pomidor świeży + 2, 3 kawałki pomidorów suszonych olej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, pokroić na cząsteczki, wrzucić na rozgrzany na patelni olej, zrumienić, dodać pokrojoną w plastry cukinię i rozdrobnione pomidory. Smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko…

Roladki z indyka z serem i truskawkami

 Składniki 50 dag. mięsa z piersi indyka lub kurczaka 15 dag. sera rokpol sól pieprz 25 dag. truskawek po łyżce oleju i masła rozmaryn Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić na 4 plastry i rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie położyć ser, posypać rozmarynem, zwinąć w roladki i spiąć. Ułożyć roladki w natłuszczonym żaroodpornym…

Kurczak w pieczarkach

Składniki: 1 kurczak 2 łyżki masła 40 dag małych pieczarek 4 grube plastry bekonu 2 ząbki czosnku po szczypcie chili oraz pieprzu sól olej jajko 2 łyżki bułki tartej Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć, pokroić w plasterki ( kilka pieczarek- na połówki). Bekon drobno pokroić i obsmażyć na oleju, wymieszać z plasterkami pieczarek, przestudzić, dodać bułkę…