Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Podział (tranżerowanie) upieczonej tuszki indyka krok po kroku

Porcjowanie indyka, który jest gorący jest bardzo trudne, dlatego zdarza się pewna nieprawidłowość – bywa tak ze drób jest porcjowany po wystygnięciu a następnie jest odgrzewany. Jest to nieprawidłowość, ponieważ mięso po powtórnym podgrzaniu traci swoje walory smakowe i aromatyczne. Oto jak w prosty sposób podzielić gorącą tuszkę indyka. Potrzebny nam będzie odpowiedni nóż i…

Kurczak w parmezanie

Składniki: 3 duże filety z kurczaka 5 dkg sera parmezan ½ szklanki mąki 5 obranych ze skóry, drobno posiekanych migdałów ½ łyżeczki proszkowanego czosnku ½ łyżeczki ulubionych suszonych ziół 6 łyżek sosu pomidorowego – opcjonalnie 15 dkg sera mozzarella 2 łyżki tartego sera parmezan 1 jajko olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Każdy filet przekroić wzdłuż…

Kurczak z warzywami

Składniki: 2 łyżki przyprawy do zup 30 dag filetów z piersi kurczaka 50 dag włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por) 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 mała kapusta pekińska tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w paski, skropić przyprawą , posypać mąką ziemniaczaną. Usmażyć. Kapustę pekińską pokroić. Warzywa oczyścić i pokroić. Smażyć…

Kotlety z kurczaka po hawańsku

Składniki: 4 piersi z kurczaka 2 łyżki mąki 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku 1 łyżeczka imbiru w proszku ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżki oleju 2 łyżeczki tartego imbiru 1 drobno posiekany ząbek czosnku szczypta mielonej papryki ¼ szklanki soku z cytryny ¼ szklanki białego rumu Sposób przyrządzenia: Mięso umyć dokładnie osuszyć. Rozbić młotkiem…