Składniki: udka z kurczaka piwo jasne oliwa keczup pikantny orzeszki ziemne sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte udka zamarynować na kilka godzin w piwie, obsączyć, przeprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso na złoty kolor. Każde udko dokładnie posmarować keczupem i obsypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Dopiec w piekarniku.
Kategoria: Udka z kuczaka
Udka z kuczaka
Udka z kurczaka duszone w piwie
by Bahus • • 1 Comment
Udka z kuczaka
Udka z kurczaka po piemoncku
by Bahus • • 2 komentarze
Składniki: 4 udka z kurczaka 40 g pszennej mąki z pełnego ziarna 40 g masła 80 g cebuli 400 g marchewki 400 g bulw kopru włoskiego 800 g ziemniaków 120 g wytrawnego białego wina 400 ml bulionu 60 g kwaśnej śmietany tymianek 160 g zielonej sałaty 120 g rzodkiewek 20 g oleju sól, pieprz, trochę…
Udka z kuczaka
Udka z kurczaka w sosie pieprzowym
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 8 udek z kurczaka 1 łyżka siekanej natki 2 marchewki 2 cukinie 20 ziarenek pieprzu zielonego kilka ziarenek pieprzu czarnego sól 1/4 szklanki oleju aromatyzowanego sok z 1 cytryny plasterki cytryny Sposób przyrządzenia: Pieprz lekko zmiażdżyć (tak by część ziaren była w całości), zalać olejem (jeśli nic mamy aromatyzowanego. można do zwykłego dodać szczyptę…