Składniki: 3 udka z kurczaka 25 dkg fasolki szparagowej 2 łyżki masła 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, zeszklić na maśle. Umyte i osuszone udka kurczaka ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy zmiękną dodać fasolkę i cebulę wraz z masłem na którym się smażyła.…
Kategoria: Udka z kuczaka
Udka z kuczaka
Udka z kurczaka w sosie pomarańczowo-musztardowym
by Iza • • 1 Comment
Składniki: 8 udek z kurczaka 4 łyżki mielonej papryki 1 łyżka mielonego pieprzy 1 łyżka soli 1 łyżka mielonego kminku 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju 2/3 szklanki dżemu pomarańczowego 4 łyżki musztardy Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka natrzeć papryką, pieprzem, solą, cukrem i kminkiem. Odstawić na około 1 godzinę. Piekarnik nagrzać do około…
Udka z kuczaka
Udka z kurczaka po malajsku
by Iza • • 0 Comments
Składniki: 6 udek z kurczaka 25 dkg konserwowanego ananasa 4 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 papryki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka kurczaka natrzeć solą i pieprzem. Odstawić na 1 godzinę. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć na niej udka z kurczaka. Wyłożyć na półmisek, odstawić w ciepłe…
Udka z kuczaka
Udka kurczaka pieczone z imbirem
by mariola • • 0 Comments
Składniki: 3 udka kurczaka 1 małe kłącze imbiru Marynata: ½ łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego ½ łyżki oleju sezamowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Udka kurczaka dokładnie umyć i pozostawić w zimnej wodzie na 10 minut. Wyjąć, dokładnie wysuszyć. Imbir obrać, pokroić w drobną kostkę.…
Udka z kuczaka
Aromatyczne udka z kurczaka
by Dorcia • • 0 Comments
Składniki: 6 udek z kurczaka 3 łyżki oleju 1 szklanka rosołu drobiowego Marynata: 1 szklanka białego octu winnego ½ szklanki sosu sojowego 1 łyżka posiekanego czosnku 1 liść laurowy 2 łyżeczki rozgniecionych ziaren czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Wymieszać wszystkie składniki marynaty. Doprowadzić do wrzenia, schłodzić. Udka kurczaka podzielić przecinając w stawie kolanowym, zalać marynatą, odstawić…