Podzielenie tuszki kurczaka wyda się osobom obytym w kuchni czymś prozaicznie prostym. Jednak są osoby stawiające w kuchni pierwsze kroki. Do nich właśnie ta informacja jest kierowana. Przydatne do rozbioru, nożyce do drobiu, nóż do filetowania, deska ceramiczna lub plastikowa Zaczynamy od odcięcia udek od korpusu. Udko odciągnąć, ostrym nożem przeciąć skórę i mięśnie. Po…
Kategoria: Kurczak
Kurczak
Roladki z kurczaka z serem feta
by marzenka79 • • 2 komentarze
Kurczak
Kurczak w ziołach
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 1 kurczak około 2 kg sól 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego Mieszanka suszonych ziół: pieprz papryka bazylia tymianek oregano estragon Sposób przyrządzenia: Umytego kurczaka dokładnie osuszyć, odciąć szyjkę i końcówki skrzydełek. Oliwę wymieszać z sosem sojowym i solą, tą marynatą natrzeć dokładnie kurczaka wewnątrz i na zewnątrz, odstawić do lodówki…
Kurczak
Parmigiana z kurczaka
by Dorcia • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi z kurczaka 2 jajka sól, pieprz ¾ szklanki suszonej bułki 2 pomidory kilka listków bazylii ½ szklanki tartego żółtego sera (parmezan) 8 plastrów sera mozarella Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone piersi z kurczaka podzielić krojąc na 8 cienkich plastrów. Jajka rozbić, wymieszać, dodać sól i pieprz. Każdy kotlet z kurczaka moczyć w…
Piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka w sosie winogronowym
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi z kurczaka 80 dag białych winogron 4 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i biały świeżo zmielony pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło. Obsmażyć na nim piersi z obu stron na złoty kolor. Winogrona rozgnieść widelcem. Gotować ok. 5…