Składniki: 3 udka z kurczaka (górne części) 25 dkg fasolki szparagowej 1 duża cebula oliwa z oliwek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Fasolkę umyć, podzielić strąki na mniejsze części. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, posolić, dodać fasolkę i gotować 8 minut, pod koniec gotowania dodać cebulę, odcedzić. Udka z…
Kategoria: Kurczak
Kurczak
Kurczak z warzywami „dla teściowej”
by sybirak • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi z kurczaka papryka czerwona i żółta cebula 0,5 kg pieczarek 2 duże pomidory 2 marchewki 1 duża pietruszka ryż Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć i oczyścić. warzywa umyć i pokroić w większe kostki. pieczarki pokroić w grubsze plastry. marchewkę i pietruszkę podgotować. kurczaka pokroić w kostkę i doprawić przyprawami według…
Kurczak
Kurczak po żydowsku z pieczarkami
by Sara • • 0 Comments
Składniki: 1 kurczak o wadze około 1,5 kg podzielone na porcje 50 dkg pieczarek 1 cebula pokrojona w pół plastry 1 marchew pokrojona w plastry ½ szklanki zielonego groszku 6 łyżek oliwy 2 szklanki bulionu mięsnego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka tartego imbiru 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 łyżka…
Udka z kuczaka
Udka kurczaka w bekonie pieczone
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 12 udek z kurczaka 50 dkg plastrów bekonu lub boczku ½ szklanki oliwy 2 łyżki mielonego pieprzy Sposób przyrządzenia: Udka umyć, dokładnie wysuszyć. Za pomocą noża podzielić na połowę cięciem w stawie kolanowym. Każdą porcję mięsa dokładnie zawinąć w plastry bekonu, spiąć namoczonymi wcześniej w wodzie wykałaczkami. Skropić oliwą, oprószyć pieprzem. Piekarnik nagrzać do…
Kurczak
Kurczak po pekińsku
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 1 kurczak o wadze około 1, 5 kg ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki mielonego pieprzu 6 łyżek sosu sojowego 6 łyżek sake lub dobrej czystej wódki 3 pokrojone cebule dymki 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki tartego imbiru ½ szklanki mąki 1 posiekany ząbek czosnku olej do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: Z tuszki kurczaka zdjąć…