Składniki:
- ½ kg mielonej wołowiny
- cebula
- 4 pomidory
- sałata lodowa
- 1 szkl startego żółtego sera
- 1 szkl kwaśnej śmietany
- przyprawa do buritos
- 12 sztuk placków tortilli
Sposób wykonania:
- Obrane cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju.
Wówczas cebulę wyjąć a na tym samym tłuszczu przesmażyć mięso.
Po czym ponownie dodać cebulę i zalać całość szklanka gorącej wody wymieszaną z przyprawa do buritos.
Dokładnie wymieszać i gotować do momentu, aż woda wyparuje.
W między czasie pokroić pomidory w kostkę a sałatę na paseczki.
Następnie na każdym placku rozłożyć mięso, położyć kilka kawałków pomidorów oraz sałatę.
Polać łyżką śmietany i posypać startym serem.
Złożyć placek w kopertę, zawijając raz lewy raz prawy bok oraz spód.
Liczba porcji: 4