Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buritos z wołowiną

 

Składniki:

  • ½ kg mielonej wołowiny
  • cebula
  • 4 pomidory
  • sałata lodowa
  • 1 szkl startego żółtego sera
  • 1 szkl kwaśnej śmietany
  • przyprawa do buritos
  • 12 sztuk placków tortilli

Sposób wykonania:

  1. Obrane cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    Wówczas cebulę wyjąć a na tym samym tłuszczu przesmażyć mięso.
    Po czym ponownie dodać cebulę i zalać całość szklanka gorącej wody wymieszaną z przyprawa do buritos.
    Dokładnie wymieszać i gotować do momentu, aż woda wyparuje.
    W między czasie pokroić pomidory w kostkę a sałatę na paseczki.
    Następnie na każdym placku rozłożyć mięso, położyć kilka kawałków pomidorów oraz sałatę.
    Polać łyżką śmietany i posypać startym serem.
    Złożyć placek w kopertę, zawijając raz lewy raz prawy bok oraz spód.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *