Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buraki z miodem i pomarańczami

Składniki:

  • 6 buraków
  • 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka miodu
  • ¼ łyżeczki mielonego imbiru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Buraki zalać wodą i gotować po przykryciem około 40 minut.
Po tym czasie je odcedzić a gdy ostygną obrać i pokroić w plastry.
Następnie do rondelka wrzucić skórkę pomarańczową, masło, imbir oraz dodać sok pomarańczowy oraz miód.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą,.
Wówczas dodać buraki, wymieszać  i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *