Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brzoskwinie w winnym sosie

Składniki:

  • 5 brzoskwiń
  • 1/3 kostki masła
  • 1 szkl. słodkiego deserowego wina
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 10 łyżeczek konfitury
  • 2 łyżki płatków migdałowych

    Sposób wykonania:
    Sparzone brzoskwinie obrać ze skórki po czym przekroić na połowę, usunąć pestki i posypać je cukrem pudrem.
    Następnie podsmażyć je na rozgrzanym maśle około 2 minut.
    Po tym czasie polać je winem oraz miodem i trzymać na małym ogniu kolejne 2 minuty.
    Podsmażone owoce ułożyć na półmisku przecięciem do góry, wkładając w otwory po pestkach konfiturę.
    Polać je sosem ze smażenia i posypać migdałami zarumienionymi na suchej patelni.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *